donderdag 17 januari 2008

Apple houdt het compact

In San Fransisco heeft Steve Jobs het nieuwste Apple-speeltje bekend gemaakt. Op de jaarlijkse beurs Macworld stelde hij de dunste laptop ter wereld voor, genaamd de MacBookAir. Het kleine witte ding is 1,93 cm dik en heeft een 13,3 inch scherm. De laptop is tot vijf keer zo dun als een 'gewone' laptop. Dit zorgt er natuurlijk voor dat er het sappig prijskaartje van 1.799 dollar aan hangt. Een aanraakscherm heeft het niet, maar wel de trackpad zoals de iPhone.


Omdat er geen cd/dvd-speler in de MacBookAir zit, was het mogelijk om alles zo compact te maken. “De meeste mensen zullen het niet missen want je kan tegenwoordig alles doen via het internet”, zei Steve Jobs tijdens de presentatie.

Dit leidt dan tot het andere idee van Apple, namelijk filmverhuur à la iTunes. Je kan al films online kopen via Apple, maar de verkoopcijfers waren niet zo schitterend. Met de goedkopere 'verhuurprijzen' hoopt Jobs op een groter succes.

De filmverhuur zal altijd wel geld opleveren, maar van de MacBookAir ben ik niet zo zeker. Het wordt afwachten en zien of de prestatie niet moet onderdoen aan het formaat.


Bronnen:
Apple
De Morgen
De Standaard
Knack

1 opmerking:

Neel zei

Hoi Isabel!

Het feit dat je de MacBookAir zo goed en duidelijk beschrijft is heel goed. Je geeft ook goed je mening weer op het laatste!

Je blog heeft trouwens een mooie lay-out..Veel succes ermee!

Nele