woensdag 30 januari 2008

Gamen = sporten?

Al jaren zeggen wetenschappers dat gamen slecht is voor de gezondheid. In plaats van een sport te spelen of iets 'nuttig' te doen, zitten vele jongeren uren achter hun computer of console. Maar met de laatste console van Nintendo kan er verandering in komen. De Wii zou ervoor zorgen dat zittend spelen saai is.

Maar of de Wii echt als vervanger van sport kan dienen is niet zo zeker. Er zijn verscheidene onderzoeken geweest met zeer uiteenlopende resultaten. Het Ministerie van Volkgezondheid in Londen is echter overtuigd dat 'al spelend sporten' een zeer positief effect heeft op kinderen. Het hangt er echter vanaf hoeveel je je inspant.

Het standaard spel bij de Nintendo Wii is een spel genaamd Wii Sports. Hier kan je kiezen tussen boksen, tennis, golf, basebal en bowling. Enkel het onderdeel boksen zal ervoor zorgen dat je begint te zweten en dat enkel alleen als je er echt op ingaat. Kinderen zullen vlugger in een spel inleven en gaan dus meer bewegen.Nintendo Wii zal binnenkort het spel Wii-Fitness uitbrengen. Het zal hopelijk meer mensen ervan overtuigen dat bewegen niet slecht is, maar enkel wetenschappelijke onderzoeken zullen uitwijzen of het echt wel effect heeft.






Hier is nog een leuke Youtube link om te laten zien hoe fel mensen echt kunnen opgaan in een spel: http://nl.youtube.com/watch?v=O39ZcdK_4U8


Bronnen:

De Morgen

PCMagazine

Nintendo Wii

2 opmerkingen:

Neel zei

Ik vind het onderwerp op zich al wel leuk. Een technisch snufje dat ervoor kan zorgen dat kinderen/jongeren terug gaan bewegen, zeer positief!

Nele

Sheiray zei

Goh... als ge echt lui zijt, zoals mij helpt zelfs een spelletje niet, of toch ? Hmm hmm :) Misschien toch eens aanschaffen en testen!