woensdag 5 maart 2008

Gary Gygax vredig overleden

Deze blog zal deze keer niet gaan over iets technologisch, maar over de mede-bedenker van één van de machtigste gadgets ooit. De d20 en het hele systeem erachter zijn van cruciaal belang geweest voor de gamers van nu. Deze dobbelsteen zal de meeste mensen niet veel zeggen. Dit item is afkomstig van het spel Dungeons and Dragons (D&D), een gezelschapsspel waar veel fantasievermogen aan te pas komt. Wat de meesten onder ons niet weten, is dat heel veel computerspelletjes van nu gebaseerd zijn op deze RPG. De basis van games zoals World of Warcraft, LOTROnline, Baldur's Gate, Dungeon Siege, ... zijn de regels van D&D.
Een van de oprichters van D&D, de 69-jarige Gary Gygax, is gisteren overleden in zijn huis. Hij was de nerd der nerds tot aan zijn dood. In 2004 kreeg hij bijna een hartaanval en vanaf toen moest hij medicijnen innemen om ervoor te zorgen dat zijn aders niet verder gingen uitzetten. Ook al was Gary ziek, hij bleef zeer actief op enkele forums tot aan zijn dood en hij stopte nooit met zijn eigen creatie te spelen.


“I would like the world to remember me as the guy who really enjoyed playing games and sharing his knowledge and his fun pastimes with everybody else.” is een zeer toepasselijke quote van Gary Gygax. Moge hij nog veel d20's rollen in zijn Zevende Hemel.



Een webcomic van Rich Burlew verwoordt wat elke gamer tegen Gary Gygax zou willen zeggen.




Bronnen:

Geen opmerkingen: