donderdag 28 februari 2008

Microsoft stelt nieuwe software voor

Op het "Heroes Happen Here" evenement in LA heeft de officiƫle presentatie van Windows Server 2008, SQL Server 2008 en Visual Studio 2008 plaatsgevonden. In februari was de Release to Manufacturing (RTM) versie van het serverbesturingssysteem al vrijgegeven.

Windows Server 2008 moet de concurrentie aangaan met onder andere VMware door de vitrualisatiemogelijkheden in het besturingssysteem aan te bieden. De nieuwe producten bevatten onder andere een verbeterde versie van Microsofts webserver, Internet Information Services 7.0. Hierdoor zou de hardwarebelasting met 16 tot 35 procent worden verminderd. Microsoft toont zo dat ze de trends van het moment volgen en zich dus meer richten op internetdiensten, virtualisatie, groter gebruikersgemak en open infrastructur.

Windows Server 2008 is vanaf volgende week verkrijgbaar voor ongeveer 675 euro. Of Microsoft zo nog meer van de markt veroverd, is nog niet zeker. Maar het is zeker op de goede weg om hun positie nog te versterken. Het blijft een prijzig kaartje, maar de studies die totnutoe zijn gevoerd tonen aan dat het echt de moeite waard is. Alles is compatibel met elkaar en er zitten zeer weinig fouten in.
Bronnen:

Geen opmerkingen: