vrijdag 15 februari 2008

BlackBerry Blackout

Maandag was het geen goede dag om een businessman te zijn in de Verenigde Staten of Canada. Het systeem van de Blackberry viel rond drie uur voor drie uur lang uit. Dit is natuurlijk verschrikkelijk voor al degene die juist een email verwachtte over op welke verdieping die vergadering nu eigenlijk zou plaats vinden. Het probleem is nu terug opgelost en Research in Motion (RIM), het bedrijf achter het toestel, verzekert iedereen dat het probleem maar eenmalig is.
Een upgrade van het hele systeem zou de oorzaak zijn geweest. Omdat het netwerk voor onder andere emails met een gecentraliseerd systeem werkt, kan één fout het hele netwerk plat leggen.
Dit is natuurlijk niet goed voor imago van het bedrijf. Rivalen Microsoft, Apple, Treo, Nokia, enzovoort zouden door deze panne een boost kunnen krijgen in verkoop. Het is een zeer gewilde en opkomende markt, dus een foutje en het is vlug gedaan met het grote succes. Zeker als iet de rijke grote pieten in elk bedrijf op stang jaagt.

Gelukkig heeft Blackberry een zeer goede reputatie, ook al was deze storing niet de eerste. Maar wat verwacht iemand van een systeem dat wereldwijd twaalf miljoen klanten heeft? Internetproviders en gsm-operatoren hebben ook vaak problemen maar al de verslaafde mensen kunnen niet zonder hun speeltjes dus knijpen ze al eens een oogje dicht als het weer mis gaat.
Bronnen:

1 opmerking:

Veronique zei

Het lijkt wel alsof zulke technische problemen ons dagelijks teisteren ;)
Leuke blog.

Groetjes