woensdag 20 februari 2008

HD-dvd definitief verloren

Het jaar begon niet goed voor Toshiba's HD-dvd. Warner Brothers maakte begin januari bekend dat ze hun films enkel op de Blu-ray van Sony gingen uit te brengen. Zelfs de grote warenhuisketen van de VS, Wallmart, maakte onlangs bekend dat ze enkel Blu-ray apparatuur gingen verkopen. Zelfs na een heuse prijsverlaging kon Toshiba de situatie niet redden. Een HD-dvd kost nu zo'n 400 dollar, wat nog niets eens de helft van de prijs van de goedkoopste Blu-ray speler is.
Blu-ray heeft niet alleen meer geheugencapaciteit, maar veel filmstudio's kiezen voor deze technologie sinds het beter beschermd is tegen piraterij. Consumenten hebben ook duidelijk hun voorkeur gegeven aan Sony. Zeker omdat de PS3 al een ingebouwde Blu-ray speler heeft. De PS3 is zelfs goedkoper dan een gewone speler en het laadt de films vaak sneller.
Maar of dit wel de beste keuze is, is een andere vraag. Het zal allemaal veel duurder zijn en de Blu-ray discs zijn regio-gebonden dus het is onmogelijk goedkope discs in een ander land gaan kopen. Hopelijk maken we deze keer niet dezelfde fout als met de VHS-Betamax strijd, want daar zijn de consumenten als verliezers naar buiten gekomen.

Bronnen:



Geen opmerkingen: